• Mala Pinta is een groot traditioneel tango-orkest met de ambitie om nieuwe muziek te maken. Met tien muzikanten die stuk voor stuk ervaren tangueros zijn. De spil van Mala Pinta is bandoneonist Gerard van Duinen, die alle arrangementen schrijft. In januari 2016 verscheen de cd SENCILLO, met dertien nieuwe dansbare tango's.
  Tango is ritmische muziek die je beweegt en sterke emoties oproept. Mala Pinta maakt muziek die geworteld is in de traditie van de grote orkesten uit de vorige eeuw, en die tegelijkertijd fris en verrassend is. Prachtig om naar te luisteren en heerlijk om op te dansen.
  De Argentijnse tango lijkt soms in haar wezen conservatief te zijn en vernieuwing te schuwen. Niets is minder waar: de stijl heeft zich in ruim honderd jaar enorm ontwikkeld en bevat een enorme rijkdom en verdieping. Mala Pinta past in die traditie van creatieve energie.
  Mala Pinta richt zich op het maken van nieuwe traditionele tango en vermijdt nadrukkelijk het naspelen van de klassieke opnamen. De muziek van Mala Pinta klinkt vertrouwd, maar is anders en prikkelend. De organische ritmiek en de overweldigende klank van het orkest maakt de nummers ook bijzonder geschikt om op te dansen.
  Het repertoire bestaat voornamelijk uit nieuwe composities van tangocomponisten uit de lage landen zoals Gerard van Duinen en Mirek Walton. Uniek is dat alle nummers worden gearrangeerd door dezelfde persoon: Gerard van Duinen. Een ervaren arrangeur die - ook vanuit zijn liefde voor de dans - de tradities van de Argentijnse tango van binnenuit kent.
  In 2015 nam Mala Pinta haar eerste CD op. Dankzij een zeer geslaagde crowdfunding konden we de opnamen financieren. Inmiddels is de plaat gepresenteerd met een feestelijke avond in theater RASA in Utrecht. Wil je op de hoogte blijven van wat we doen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!
  flag-united-kingdom-flagge-quadratisch-20x20